Waarom camerabewaking plaatsen?
Bewakingscamera’s kunnen dienen als een zéér doeltreffend preventiemiddel. Een potentiële inbreker zal steeds afgeschrikt worden als een bewakingscamera bij uw woning aanwezig is. Inbrekers zullen meestal het risico niet willen lopen gezien te worden en dus panden met camera’s Full_colour_stickers_Beveiliging_340_340_q_blauw--cameravermijden. Moest er dan toch in uw huis worden ingebroken is de kans veel groter dat de dader wordt gevat daar hij op beeldmateriaal is vastgelegd.
Verschillende soortenNet zoals bij de alarmsystemen kunnen ook camera’s zowel bedraad als draadloos worden geplaatst. En ook hier heeft de moderne technologie ervoor gezorgd dat draadloze systemen betrouwbaar en kwalitatief zijn. Men heeft geen behoefte aan kap- en breekwerk als men beslist een draadloze camerabewaking te installeren. Enkel voor stroomvoorziening van de camera dient natuurlijk wel een kabel aanwezig te zijn.

Vervolgens kan men ook onderscheid gaan maken in de opslagcapaciteit en de beeldkwaliteit. Goede beeldkwaliteit verhoogt de prijs. Goedkopere camera’s zullen vooral ‘s nachts een slechtere beeldkwaliteit hebben. En dit is nu net het moment dat we de bewaking extra hard nodig hebben.

Kostprijs
Om uw woning of zaak te beveiligen met behulp van een camera moet u toch op zo’n € 800 rekenen, voor duurdere systemen met betere beeldkwaliteit of die meer beeldmateriaal kunnen bewaren kan dit oplopen tot een € 2000. Met een systeem van ongeveer € 1000, kan u reeds dat afschrikkende effect bekomen dat u op beoogt. Duurdere systemen zullen wel een beter hulp zijn om in geval van inbraak de daders te vatten.

Wetgeving
In het geval u kiest camerabewaking te plaatsen bij uw woning of zaak dient u op de hoogte te zijn van de wetgeving in verband met privacy. We sturen u graag door naar de website van het CBPL voor gedetaillerde informatie.

In het kort moet met het volgende rekeing worden gehouden:

Er moet een evenwicht bestaan tussen het belang van de verantwoordelijke voor de camera’s en de bescherming van het privé-leven van de gefilmde personen.
Men moet nagaan of er ook mogelijkheden zijn die minder ingrijpend zijn in het privé-leven van de gefilmde personen.
Het aantal camera’s moet in verhouding zijn met het doel dat men wenst te bereiken.